| طلب لكل البنات الطباخين | |
|
+3لكبريائى حَ ـكَايَه SoMa No LoVe روميل 7 مشترك |
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
روميل عضـــــو محـــــــترف
ســآعـتي : التسجيل : 18/01/2009 المساهمات : 4592 عدد النقاط : 9785 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: طلب لكل البنات الطباخين الجمعة 13 يوليو 2012, 12:59 am | |
| اولا كل سنه وانتو طيبين بمناسبة شهر رمضان الكريم اعاده الله علينا وعليكم بالخير واليمن والبركات ثانيا بقا وده المهم :- انتو طبعا عارفين اننا فغربة وكده ومقضينها مطاعم وبصراحه تعبنا بقا من الاكل ده وانا متابع كل الوصفات اللى بره متنفعش ابدا راجل يعملها احنا طالبين مساعدتكم فحاجات بسيطه يعنى مثلا الرز العادى ازاى يتعمل طبق مكرونه ازاى اعمل كبده ازاى اعمل اى حاجه جنب الرز يعنى ويكون بطريقة سهله انا ميح البيض بيبوظ منى وعاوز اعمل فطار فرمضان واختى فمصر ولوحدى هنا صعبت عليكو صح ساعدونى بقا لكم جزيل الشكر ودى | |
|
| |
SoMa No LoVe عضـــــو عبقــــــري
ســآعـتي : التسجيل : 08/05/2012 المساهمات : 1194 عدد النقاط : 1667 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 12:20 am | |
| | |
|
| |
لكبريائى حَ ـكَايَه مشرف منتدي الأسرة و الطفل
ســآعـتي : التسجيل : 08/05/2012 المساهمات : 1836 عدد النقاط : 2275 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 12:32 am | |
| ازيك روميو فينك يابنى من بدرى عموما كل سنه وانت طيب ليك عليا ياسيدى هكتبلك كل حاجه بعرف اعملها و اللى مش بعرفه هقول لماما تقولى عليه وانت تنسق بقى الاكلات بقى و كل سنه وانت طيب تانى | |
|
| |
كبرياء انثى مشرف منتدي البيت بيتك
ســآعـتي : التسجيل : 07/05/2012 المساهمات : 3469 عدد النقاط : 4170 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 12:37 am | |
| بص يا روميل طريق عمل الارز العادى
2كوب ارز
2 ملعقه زبدة
3 ملاعق من زيت الذره
2 و 1/2 كوب ماء
1_ نغسل الارز
2: فى وعاء الطهى نضع مقدار الزبده او الزيت ثم نضيف عليه الارز المغسول سابقا ونحرك الارز جيدا حتى تصبح حبات الارز متماسكه
3: نضيف كميه الماء ويفضل الحار ثم نضيف مقدار الملح ورشه الفلفل الاسود ونغطى جيدا على الارز حتى يتشرب الماء ثم نخفف عليه النار ونضعه على نار هادئه جدا حتى تمام النضج | |
|
| |
Celina
ســآعـتي : التسجيل : 21/12/2009 المساهمات : 12379 عدد النقاط : 18808 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز : أوسمة المسابقات :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 2:49 am | |
| | |
|
| |
لكبريائى حَ ـكَايَه مشرف منتدي الأسرة و الطفل
ســآعـتي : التسجيل : 08/05/2012 المساهمات : 1836 عدد النقاط : 2275 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 3:26 am | |
| المكرونه العاديه
المقادير كيس مكرونة اى نوع 2 كيس صلصة بصلة مبشورة ملح بهارات شويه زيت
الطريقه تغلى المياه جيدا و تضع المكرونه بها مع ملعقة ملح و ملعقة زيت و تقلب جيدا لكى لا تتعجن المكرونه بعدين تصفى المكرونه بسرعه و تغسلها بمياه بارده علشان بردو متتعجنش بعدين تحمر البصله ف شويه زيت بس اوعى تتحرق منك لحد بس ما تستوى وبعدين تضع الصلصه او تضع عصير الطماطم و تغطى عليها لحد ما تبقى صلصه بعدين تضع البهارات بعدين تضع المكرونه ع الصلصه و تتقلب و تقدم او تضع الصلصه ع وجه المكرونه و تقدم
بس كده
| |
|
| |
الأميرة سلمي★
ســآعـتي : التسجيل : 28/07/2010 المساهمات : 10824 عدد النقاط : 19694 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز : أوسمة المسابقات :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 3:48 am | |
| طريقه الرز بالشعريه
**************************
انا بعمل الرز من غير مقادير يعني ايدي هي المقدار بعرف اضبطه من غير مقادير بكوبايه
انته طبعا مش هتعرف تعمل كده هات 2 كوب رز مصري ويكون اسمه رز مصري
لان في انواع كتير من الرز وكل رز بياخد كميه ميه مختلفه عن التانيه ومعلقتين سمنه ومعلقتين زيت
علشان يكون مفلفل و2 ونص كوبايه ميه وتكون الميه بتغلي او ممكن تحط بدال الميه 2 ونص كوبايه شوربه
بس اهم حاجه الكوبايه اللي تعاير بيها الرز تعاير بيها الميه علشان يتضبط معاك
***************
الطريقه
********************
اول حاجة نحط السمنة والزيت علي النار في الحله والشعرية
انا بحب احط شعريه في الرز كتيره شويه ممكن انته تحط قد ربع كوبايه شعريه
او زي ما تحب والشعريه بتتحمر تغسل الرز ماتغسلهوش وتنقعه قبلها بفترة
علشان يطلع معاك ملدن والشعريه تتحمر يكون لونها دهبي كده
نحط الرز والملح والملح يكون نص معلقه ملح كبيره ممسوحه كده
ونعد نقلب كويس جدا لحد ما الرز يبتدي يتحمر مع الشعرية
بعد كده هنحط الميه لحد ماتغطي الرز نسيب الرز على نار عالية لحد ما الميه تنشف خالص
وتعمل فافيق كده وخروم بعد كده نهدي النار خالص أهم حاجة ان النار تبقا هادية جدا
ونسيبه يكمل سواه
وبالهنا والشفــاء
عدل سابقا من قبل الاميره سلمي في السبت 14 يوليو 2012, 3:51 am عدل 1 مرات | |
|
| |
لكبريائى حَ ـكَايَه مشرف منتدي الأسرة و الطفل
ســآعـتي : التسجيل : 08/05/2012 المساهمات : 1836 عدد النقاط : 2275 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 3:49 am | |
| المكرونه بالبشاميل
المقادير لحم مفروم مكرونة فرن قلم 1 بصلة كبيرة مفرومة 4 ملاعق زيت ذرة كبيرة للعصاج 4 ملاعق دقيق كبيرة 2 بيضة 2 كوب كبير لبن حليب كوب كبير و نص شوربة زبد ملح و فلفل أسود
التحضير سلق المكرونة وتصفيتها تعصيج اللحم ( يتم إضافة البصلة للزيت وبعد أن يذبل يضاف اللحم ويقلب حتى يتغير لونه من الأحمر إلى الداكن ثم تقلل النار ويقلب حتى يخرج ماؤه ثم يتشربها مرة أخرى ثم يضاف الملح والفلفل الأسود ) يحضر البشاميل ( بغلى اللبن مع الشوربة ويترك وتوضع السمن على النار ثم يضاف لها الدقيق و يقلب لمدة دقيقة ثم يضاف اللبن بالشوربة مع التقليب السريع لكيلا يتكتل الدقيق والأفضل تقليبه بالمضرب اليدوي ثم تقلل النار و يضاف الملح والفلفل وتجدينه يزيد كثافته مع التقليب ثم يترك ليبرد وتضاف له البيضتان المخفوقتان المضاف لهما الملح والفلفل ويقلب البشاميل )
طريقة العمل يوضع بعض البشاميل في الصينية و يوضع بعضه أيضا على المكرونة كلها وتقلب ثم يوضع نصف كمية المكرونة في الصينية وتوزع جيدا ثم يضاف اللحم المعصج ثم تضاف باقي كمية المكرونة ثم يصب على الوجه باقي الباشاميل بحيث يغطي الوجه تماما ثم يوضع في الفرن على درجة حرارة متوسطة ( 200 ) حتى تحمر من الأسفل والجوانب و بعض الوجه و تجدين أن الماء تبخر منها تفتح لها الشواية لتحمر الوجه ثم تترك لتبرد قليلا ثم تقطع | |
|
| |
لكبريائى حَ ـكَايَه مشرف منتدي الأسرة و الطفل
ســآعـتي : التسجيل : 08/05/2012 المساهمات : 1836 عدد النقاط : 2275 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 3:59 am | |
| شاورمة الفراخ
المقادير 1/2 كيلو صدور فراخ مخلية 1 كوب زبادى 4 ثمرات ليمون 4 ملاعق زيت زيتون كبيرة 1 ملعقة قرفة كبيرة 1 ملعقة فلفل اسود صغيرة 1 ملعقة كمون كبيرة 3 بصلات 3 ثمرات فلفل رومى 2 ثمرة طماطم 1/4 كوب خل 1 ملعقة شطة صغيرة 1/2 حزمة بقدونس
التحضير يوضع عصير الليمون مع الزبادى مع الخل مع بصلة مع الطماطم مع البهارات فى الخلاط ويضرب جيدا ثم يصفي و يتبل بة صدور الفراخ المقطعة مع اضافة الخل و عصير الليمون القرفة زيت الزيتون وتترك لمدة ساعتين على الاقل فى الثلاجة
الطبخ توضع طاسة على النار و تسخن جيدا ويوضع بها قليل من الزيت الذرة وتشوح فيها هذة الكمية على اربع مرات حتى يجف ماؤها ثم تقطع شرائح يقطع الفلفل والبصل و الطماطم و البقدونس وتوضع فى الاخر و تقرب لمدة دقتين ثم تحضيرها داخل الساندويتش او فى الاطباق | |
|
| |
لكبريائى حَ ـكَايَه مشرف منتدي الأسرة و الطفل
ســآعـتي : التسجيل : 08/05/2012 المساهمات : 1836 عدد النقاط : 2275 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 4:10 am | |
| الفراخ البانيه بطريقة جديدة
المقادير صدور فراخ فلفل طماطم ليمون بصل ملح و بهارات علبة زبادى بقسماط زيت او سمن
التحضير يوضع كل المكونات فى الخلاط ( فلفل _ طماطم _ ليمون _ بصل _ ملح و بهارات _ علبة زبادى ) ونضع الصدور فى التتبيلة لمدة ساعتين او اكثر بعد ان تتشبع بالخلطة الجديدة (المضاف اليها الزبادى) نضعها فى البقسماط الخاص بالتحمير مع الضغط على الفراخ جيداً للتأكد انها تشبعت من البقسماط حتى لا تحترق من الداخل ثم نضع الزيت فى المقلاة و نضع بعض عصير الليمون لاضافة نكهة خاصة ثم نضع الصدور ونقوم بتحميرها جيدا من الجانبين | |
|
| |
روميل عضـــــو محـــــــترف
ســآعـتي : التسجيل : 18/01/2009 المساهمات : 4592 عدد النقاط : 9785 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 12:33 pm | |
| بجد بجد بجد تسلم ايديكو ياحلى اخوات فالدنيا
كل ده كلام جميل جدا جدا بس التطبيق حاسس انى هولع فالمطبخ هههههههه
الوقتى كل ده جميل وكل وحده كاتبه طريقه مختلفه لدرجة انى اتلخبطت بس كويس
المهم بقا كل وحده تقولى شوربه شوربه طيب وهى الشوربه اصلا بتتعمل ازاى
هههههههههههههههههههه
ودى ومتشكر ليكو بجد اوى بس بلاش الحاجات التقيله
يعنى خلينا نتقن الرز والمكرونه والكبده بتاعت روقه
وبعد كده نشوف هنعمل ايه جنب الرز
يعنى اى حاجه سهله فالاول كده ماشى
هههههههههههههههههههههه هغلبكو معايا | |
|
| |
الأميرة سلمي★
ســآعـتي : التسجيل : 28/07/2010 المساهمات : 10824 عدد النقاط : 19694 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز : أوسمة المسابقات :
| |
| |
روميل عضـــــو محـــــــترف
ســآعـتي : التسجيل : 18/01/2009 المساهمات : 4592 عدد النقاط : 9785 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 2:59 pm | |
| ههههههههههههههههه
كده سلمى ماشى والله العظيم البيض لما بقليه بيبوظ منى ههههههههههههه
ال شوربه ال سيبكم من اللى انتو كاتبينه ده كلو بقا ونقطه ومن اول السطر ماشى ههههههههههه
علشان مش فاهم اى حاجه هههههههههههههههههههه
المهم كل يوم وحده تعمل اكله هنا بس باسهل الطرق وتكون كل حاجه مفصصه يعنى لدرجة
الاكل عالنار اد ايه وبالظبط الملح اللى بتتكلمو عنه معلقه صغيره مثلا والا اد ايه والزيت وكده
اعتبرو بتكلمو واحد جاهل فالطبخ والا اعتبرو ليه منا كده فعلا ههههههههههههههه
انا مره كلمت امى فمصر ساعه علشان اطبخ باميه وفراخ كانت مجمده
قالتلى اغسل الفرخه وكده وعملت كل اللى قالت عليه بس انا مفهمتش حتة اغسل الفرخه دى كويس الا بعد مرميتها ههههههههههههههههه
بعد مخلصت كل حاجه لقيت الفرخه مطلعه دم بعد مستوت فالباميه ههههههههههههههههههههههه
حرمت من بعدها بقول لامى كده شتمتنى شتيمه قالتلى مكنتش بتشوف الدقيق والغسيل كويس وانا بعمل قولتلها سورى ماما مكنتش مركز كنت بكلم اصحابى عالفيس بوك هههههههههههههههههههههههههههههههههه
تسلمولى يارب
ومستنى اطباقكو بقا | |
|
| |
دموع حائرة
ســآعـتي : التسجيل : 04/03/2011 المساهمات : 14462 عدد النقاط : 24857 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز : أوسمة المسابقات :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 4:07 pm | |
| هههههههههههههههههههههههههه
البنات مظبطينك اهو كل اللي انت عايزه بص انا هقولك على حاجة انت في رمضان كل يوم بالليل تقول هنا عايز تعمل ايه على الفطار بكره وانا اوعدك هساعدك واقولك على الطريقة بالتفصيل الممل حتى هقولك تاكلها ازاي كمان ههههههههههههه اوكي اتفقنا
| |
|
| |
لكبريائى حَ ـكَايَه مشرف منتدي الأسرة و الطفل
ســآعـتي : التسجيل : 08/05/2012 المساهمات : 1836 عدد النقاط : 2275 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 14 يوليو 2012, 7:27 pm | |
| ـههههههههههههههههههههههـ
انا اقولك ع حاجه سهله جدااااااااااااااااااااااااااا انت تبعتلى تذكره سفر لعندك وانا هاجى اطبخلك اكل الشهر كله هو صنف واحد بس وانت افطر بيه الشهر كله و هرجع مصر ع طول هههههههههههه | |
|
| |
روميل عضـــــو محـــــــترف
ســآعـتي : التسجيل : 18/01/2009 المساهمات : 4592 عدد النقاط : 9785 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين الجمعة 20 يوليو 2012, 3:13 pm | |
| كل سنه وانتو طيبين بقا كلكم اهو وصلنا للجد هههههههههه
كل اللى فات كوم والوقتى كوم تانى
يالا عاوز اكل حاجه انهارده
نقول مكرونه وحد يقترح معاها حاجه خفيفه
بس بالتفصيل الله يكرمكم وخفيفه
الساعه عندى 4:15 والمغرب الساعه 7:20 تقريبا
يالا الهمه
| |
|
| |
روميل عضـــــو محـــــــترف
ســآعـتي : التسجيل : 18/01/2009 المساهمات : 4592 عدد النقاط : 9785 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين الجمعة 20 يوليو 2012, 3:14 pm | |
| لميس اهو بس مش على بيات
نور حبيبتى والله ربنا يخليكى ياريت تيجى هههههههههههههه
تسلمى يارب كل سنه وانتى طيبه | |
|
| |
لكبريائى حَ ـكَايَه مشرف منتدي الأسرة و الطفل
ســآعـتي : التسجيل : 08/05/2012 المساهمات : 1836 عدد النقاط : 2275 المزاج : المهنة : الهوايه : الدولة : الأوسمة : التميز :
| موضوع: رد: طلب لكل البنات الطباخين السبت 25 أغسطس 2012, 6:18 pm | |
| وانت طيب بس رمضان خلص انت بقى عملت ايه فيه ؟؟ | |
|
| |
| طلب لكل البنات الطباخين | |
|